U srcu Pomoravlja, na 19km od Jagodine s’ one strane Velike Morave, u selu Dobra Voda prave se sjajna vina (bela, rose i crvena) ali i grappa... O kvalitetu vina koja nastaju u ovoj vinariji najbolje svedoči osvajanje velike zlatne medalje na Concours Mondial de Bruxelles 2016, VINIS crveno vino berba 2012. godine. Koliko je ljubavi investirano u stvaranju vina i koliku moć ljubav ima u svemu što činimo izvanredno dokazuje činjenica da je upravo ovom nagradjenom vinu bilo potrebno ne tako puno vremena da dovoljno sazri iako je iznedreno iz mladog vinograda i Srbiji podari ovu prestižnu planetarnu nagradu koju ni jedna do sada vinarija iz Srbije nije osvojila. Naravno, ono što VINIS vinima daje specifičnost i dopadljivost jeste podneblje na kome su već zasadjeni i na kome će se još podizati VINIS vinogradi osunčani od svitanja do sumraka.

Etikete vinarije VINIS prepoznaćemo po lasti koja je njihov zaštitni znak a njen let harmoničan zahvaljujući viziji koju žive njeni vlasnici Saša i Milan Nikolić sa svojim suprugama vrativši se iz Francuske u svoj zavičaj posle nešto više od tri decenije.

Negujući duh tradicije i koristeći obližnju hrastovu šumu za braću Nikolić ona nije obična. Hrastove nisu videli kao debla za eventualne gradjevinske radove, ogrev ili prodaju, već kroz žir kojim će se hraniti nadaleko čuvena mangulica i kao njeno prirodno stanište.

Priroda je naklonjena, odličan geografski položaj odabran, ljubav, strast i vizija su tu, a inspirativnih akcija nikad dosta… Ekspanzija je u toku a nagrade od samog početka pristižu. Vinarija VINIS kako je počela, priredjivaće nam još puno iznenadjenja kako kroz nagrade tako i za nepca ne samo vinskim sudijama već i ljubiteljima vina.